PRBitches

PR. Marketing. Communication. Media. Bournemouth University. UK. London. Career. Love. Hate. Struggles. Anything else?

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Love and unity...avagy egy újabb kezdeményezés a nyugati és az iszlám világ kibékítésére

2008.05.12. 13:00 | nologononame | 39 komment

A Gallup nagyszabású, több mint 40 országot érintő felmérésben vizsgálta a muszlimok a nyugatról és nyugati életről, nemi és vallási kérdésekről, kultúráról,demokráciáról, illetve a világ főbb eseményeiről alkotott véleményét, nézeteiket. Az eredmények az ún. 'Muslim West Fact Initiative' projekt adatbázisába/sitejára kerülnek, ahol is bárki elolvashatja hogyan is vélekednek az átlagos (ld. nem terrorista és vallási vezető:) muszlimok a fenti kérdésekről. Céljuk a tévhitek eloszlatása, egymás megismerésének elősegítése és a tolerancia növelése a két világ között.


Hogy mindezt hogyan fogják elérni egy egyszerű honlappal és hogy fogják rávenni a netezőket hogy esténként a blogok helyett esetleg egy jordán vagy afgán véleményét olvasgassuk a neten, eléggé kérdéses számomra. A PR Week szerint a kezdeményezést finanszírozó alapítvány a Bell Pottingert, a UK egyik jelentős PR ügynökségét/komm. csoportját bízta meg a kommunikációval. Feladatuk, hogy hosszútávon fenntartható és széles közönséget elérő figyelmet alakítsanak ki a kezdeményezés körül.

Nagyon díjazom az iszlám világ megismerését segítő projekteket, hisz tényleg hatalmas tévhitek élnek az emberek nagy többségében, de mindezt egy honlappal/adatbázissal?! Kíváncsian várom mit találnak ki Londonban a nagyokosok, nem egyszerű a téma, főleg nem egy olyan országban ahol havonta tartóztatnak le feltételezett terrorista csoportokat.

Címkék: pr usa közel kelet demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://prbitches.blog.hu/api/trackback/id/tr99464901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

canismerga 2008.05.12. 14:57:23

Az, hogy el akarnak oszlatni tévhiteket nagyon jó. Az kevésbé, hogy lassan elárasztják egész Európát az arabok, pontosabban az iszlám vallás nagyszámú követője éli a mindennapjait pl. Londonban. Nagyobb részben csöndesen húzogatják az elérhető segélyeket a befogadó állam zsebéből, kiválóan elvannak egymás közt, plusz a legtöbbjüknek nem is kell erőlködnie azon, hogy megtanuljon egy idegen nyelvet, mivel régesrégen kialakult egy sajátos ellátórendszerük, ahol az orvostól, a jogi segítségig, illetve az arabul beszélő boltosig mindent megtalálnak.
A gond akkor kezdődik, ha valamiért nem kapják meg az esedékes havi apanázst, na akkor mindenki rasszista és idegengyűlölő lesz, aki üldözi őket. Ez van sajnos, de hálistennek Mo. egyelőre kimaradt ennek a hordának az érdeklődési köréből, leszámitva a Keletinél ácsorgó arab pénzváltókat.
A vallásukról nem kívánok nyilatkozni, mert csak felületesen ismerem, mindenesetre az, hogy a legtöbb kiemelten veszélyes terrorista a világon ezt a vallást űzi és vallási alapon gyilkol elgondolkodtató, bár a Korán állítólag békés könyv. A fanatizmusuk viszont ijesztő és határtalan...

Ali Juszuf Mohammed 2008.05.12. 15:23:45

Na, pont ezeket az általánosításokat szeretnék eloszlatni az átlag nyugati ember fejéből.
A valóságban a mohamedán a világ legtoleránsabb vallása, a keresztény, zsidó vagy épp hindu fundamentalisták se kevésbé fanatikus terroristák, csak épp mostanában nem az ő országaikat tartják mohamedánok megszállva, hanem fordítva, valamint az átlag angol focihuligán életét is remekül kitölti a segélyre való várakozás ideje alatt a másik rasszistázása, ha az netán az East Enden lakik.

Enver Hodzsa 2008.05.12. 15:31:53

Még több info a világ legtoleránsabb vallásáról: www.faithfreedom.org/

pipboy2000 2008.05.12. 15:43:36

hehh, canismerga + ali juszuf: 2 gyönyörű példa hogy mé is van szükség 1 ilyen honlapra.

gyuribacsi 2008.05.12. 15:43:55

Hmm... amint lesz időm, elolvasom a Koránt. Eddig ugyanis nem éppen olyannak festették le (köztük igen inteligens, olvasott emberek), mint a legtoleránsabb vallás Ngykönyvét.

Az írást ihlető megmozdulást jónak tartom, nekem csak annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a (nem tudom ki által) legmarkánsabbnak ítélt véleményeket jó volna több nyelvre lefordítani, és úgy feltenni a netre. Tudom, hogy az angol kvázi világnyelv, de az amerikai gazdaság (igencsak küszöbön álló) megrogyása után kétlem, hogy az fog maradni.

Szerintem sokan érdeklődnének efféle vélemények iránt - de ez tényleg csak szerintem :)

Tuszun 2008.05.12. 15:53:14

Csak azt ne felejtsuk el, hogy tolerancia szo alatt egeszen mast ertunk...

Nagyon tolerans az a vallas, amelynek kovetoje pl. megtiltja a gyerekenek, hogy keresztenyekkel baratkozzon. Aki megtiltja, hogy a lany azt valasszon ferjnek, akit o akar.
Tolerans az a vallas, amelyik hozzajarul lanyok megcsonkitasahoz (eleg lenne ugye a hallgatas is, az mar beleegyezes... es azert ennel aktivabb volt Al-Azhar. Es nem 100 evvel ezelott, hanem 10)
Azert ne tagadjuk, mindenutt vannak fanatikusok. Csak aranyaiban egeszen mas. Mert ha pl Olaszorszagban be akarnak vezetni az inkviziciot a papa javaslatara, nem sikerulne. Hasonlo modszerek nem egy arab orszagban ugyancsak divnak. (vagy nincs pl lefejezes hitelhagyas miatt ?, vagy nincs kovezes hazassagtores miatt? Ami kovezest a leggyakrabban a nokon hajtanak vegre...)
Soroljam meg?

Ezekkel a peldakkal csak azt akartam erzekeltetni, hogy nagyon mas kulturalis vilagban mozog a muszlim vallas, es az egymas meg nem ertesenek azert ez is az oka.

Hasznos lenne egy parbeszed, hogy ne ebbol a barom mediabol jussunk informaciohoz, ami megfelelo modon manipulalt es felinformaciokhoz juttatja az embert (lasd meg canismerga hozzaszolasat).
De nehez menet lesz...:-)

Viviparus 2008.05.12. 15:57:43

Az összes muszlimot kitoloncolni Európából, az iszlámot pedig betiltani.


www.youtube.com/watch?v=2WLoasfOLpQ

Érdemes végignézni, angol felirattal.

Wafa Sultan is a secular psychologist of Syrian-American origin. Go read more about her on Wikipedia to get the background. Although she is quite well-known for her part in the the public discussion on the clash of civilizations her recent appearance on Al Jazeera has spread on the Internet like wildfire.

Enver Hodzsa 2008.05.12. 15:58:24

"az egymas meg nem ertesenek"

A megkövezéssel pl. neked az a bajod, hogy "nem értesz" valamit vele kapcsolatban?

"nagyon mas kulturalis vilagban mozog a muszlim vallas"

így is mondhatjuk :))))

Ali Juszuf Mohammed 2008.05.12. 16:05:57

A Korán és a Biblia olvasgatása - bár hasznos - a gyűlőlködéssel kapcsolatban nem sokat számít. Ami igen, az mindkettőnél az értelmezés, azaz egy-egy (több), általában önjelölt megmondóember divatossá váló véleménye. Ha több ilyen kerül kulcspozícióba, akkor mindjárt mindegy is a kiinduló kötet tartalma.
De egy kis adalék:
A mohamedánok soha, sehol nem tiltották be a helyi vallásokat, nem irtották ki az általuk meghódított népeket. Azok, szokásaikkal, templomaikkal, iskoláikkal együtt, szépen megmaradtak nagyjából mindmáig, még Irakban, Iránban is.
Ezzel szemben érdekes megszemlélni a keresztény térhódítást nagyjából bárhol a világban...
Egyben a mohamedánok nem irtottak ki vallási, vagy egyéb okokból egy népet sem (bár mostanában kezdenek elmerengeni a jó nyugati példákon), míg a toleráns nyugati világban pár alkalommal megesett ilyesmi. A többek által ismert európai példák helyett csak azt kétszázvalahány indián nemzetet említeném, ami az USA kialakulásával kapcsolatban tűnt el.

Tuszun 2008.05.12. 16:06:30

Jo, akkor vegyuk a masik oldalt...

Mi lenne, ha pl. karacsonykor ugy kell beiglit sutnod, hogy egy harmadat elosztod a szegenyeknek, akik becsongetnek. Egy harmadat odaadod a szomszedoknak/rokonoknak, es egy harmadat megtarthatod.
Mert ez a modi ramadan utan 70 nappal.

Betiltani? ellent mond a vallasszabadsag elvevel, ami pedig egyik alapjog. Csak akkor lehetne megtenni, ha mindenki egesz europaban atterne a kereszteny hitre, es azt vasmarokkal be is tartatnak. De addig...:-)

Viviparus 2008.05.12. 16:10:06

Pedig ezek elárasztanak bennünket..valamit tenni kell. Én pl el sem olvastam egy nyelviskolai tanításunkra jelentkező önéletrajzát, amikor megláttam honnan jött. Nem szabad velük vegyülni, sem alkalmazni őket. Ez a kezdet. Amíg kisebbségben vannak addig csendesek, meghunyászkodnak. És most nézd meg Londonisztánt.

Tuszun 2008.05.12. 16:11:13

"A mohamedánok soha, sehol nem tiltották be a helyi vallásokat, nem irtották ki az általuk meghódított népeket. "

Mielott ilyen kijelentesekre ragadtatnad magad, azert tanulj egy kis tortenelmet...:-))

Elmondanad, hogy mi jar azert, ha pl. Szaud-Arabiaban keresztet hordassz a nyakadban?

Viviparus 2008.05.12. 16:13:13

Juszufka, késő középkori törivel hogy állsz? És az örmények törökök általi lemészárlását minek véled? Könnyű reggelinek?

Viviparus 2008.05.12. 16:14:46

Amíg kisebbségben: csalás, ámítás, hunyászkodás - muszlim a neved.
Mikor már többségben: tudatlanság, szegénység, erőszak - muszlim a neved.

Tuszun 2008.05.12. 16:17:35

argyre: azert neked sem kell egy kis demagogiaert sorbaallni a sarki torok fuszeresnel...:-)

nologononame 2008.05.12. 16:23:13

Köszi a kommenteket, végre nem csak a negatív hozzászólók vannak jelen:)
Szerintem nem magával a Koránnal vagy a vallással van baj, hanem az ezerféle és sokszor radikalizált értelmezésével. Ezt a nyugati média pedig csak tovább rontja, ld. az iraki háború előtti "démonizálással". Ahol és ameddig szegénység van, ott fundamentalizmus is létezni fog, és háborúzás helyett inkább ezzel kéne foglalkozni. Tudomásom szerint már maguk az arab ujságírok is felismerték hogy ők maguk azok akik képesek lennének a negatív megítélés javítására, ellensúlyozva a manapság tért nyert radikálisokat - legalábbis 2 éve mikor erről irtam a szakdogám találtam jópár cikket erről, főleg egyiptomi ujágíróktól.
Egyébként akit érdekelnek arab hírek angolul: www.memri.org

Viviparus 2008.05.12. 16:27:55

Tuszun: nem hát:)) Egyszerűen rühellem őket.

Enver Hodzsa 2008.05.12. 16:28:49

"Ahol és ameddig szegénység van, ott fundamentalizmus is létezni fog"

De a kérdés az, hogy tudnak-e modernizálódni ezek a népek iszlámmal a fejükben. Összefér-e ez a megrekedt, merev világkép a modern demokratikus állammal, a tudományos szemlélettel stb.? Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy a VII. században progresszívnek számított-e Mohamed vagy nem.

Tuszun 2008.05.12. 16:39:40

nologononame:
Alapvetoen igaz, bar megjegyzem, a szegenyseg vs radikalizalodas pont Szaud-Arabiaban nem allja meg a helyet.
De megfigyelheto egy igen intenziv radikalizalodas az arab vilagban, amelyik biztos, hogy a gazdasagi helyzettel is osszefugg (bar nem csak).
Hozzajarul egyfajta valasz arra a tomegkulturara, amelyik a tv-bol omlik, es amelyik soha nem latott szellemi melyseget ert el... Erre a tuzre ontott Bush egy kis olajat...

Tuszun 2008.05.12. 16:43:19

"Összefér-e ez a megrekedt, merev világkép a modern demokratikus állammal, a tudományos szemlélettel stb.?"

Elvileg osszeegyeztetheto lenne, a gond inkabb ott van, hogy ez a nyugati "modern" vilag nagyon sok olyan szennyet is magaval hord, ami nem igazan passzol nekik. Es kar, hogy ezt a fajta koszt mi europaiak termeszetesnek vesszuk. Ugyanugy, mint ahogy ok is termeszetesnek veszik a korulottuk levo fizikai koszt...

Tuszun 2008.05.12. 16:46:09

"nem hát:)) Egyszerűen rühellem őket."

De ha neked ez a velemenyed, akkor a modern demokracia neveben engedd meg nekik, hogy ok is ruhelljenek teged...:-)

Viviparus 2008.05.12. 16:50:48

Meg is teszik, mivel minden kafírt élből utálniuk kell.
Apropó demokrácia..egy lapon az iszlámmal? ;)) Ajajjj..pont a demokratikus vívmányainkat (amikhez nekik sok közük nincsen) kihasználva férkőznek a közelünkbe. Oriana Fallaci nagyszerű könyveiben ezt leírta, csak még több hévvel.

poe 2008.05.12. 16:56:32

Nagyon szépek ezek a humanista-demokratikus-idillikus eszmék, csak az a baj velük, hogy akik el akarják ültetni a fejünkben, azok nem nagyon eltek, dolgoztak még arabok, törökök között. A pesti török étterem tulajdonosa, vagy az 1-2 magyarul beszélő arab egyetemista nem elég ám. A dolog akkor kezd érdekes lenni, amikor pl. egy holland autógyárban több a muszlim, mint a keresztény. Mesélnék, de minek....

Viviparus 2008.05.12. 16:58:23

Pc-prblogra kéne változtatni a címet..Dunát lehet velük rekeszteni.

Tuszun 2008.05.12. 16:59:37

"Ajajjj..pont a demokratikus vívmányainkat (amikhez nekik sok közük nincsen) kihasználva férkőznek a közelünkbe."

te meg pont az o szegenysegukbol elsz jol... (ez persze nem csak a muszlim vilagra ertendo...) Ami miatt aztan Europaba kell menniuk.
Vagy gondolod, hogy ezrek csak azert valtoztatnak hazat, azert vallalkoznak ketseges kimenetelu hajoutra, mert meg egy porsche kell nekik?

Ali Juszuf Mohammed 2008.05.12. 17:01:03

- A törivel egész jól állok a 19. századig...
- az örmény-török népirtás randa dolog volt, de nem lehetne egyértelműen csak a törököket hibáztatni érte. Sajna az örmények kezdték kiseprűzni a törököket elég randa módon, amit aztán azok rendesen túlreagáltak. de nem vallási okokból (ha volt is ilyen felhangja végül), hanem az ottani országátszabási (vö. Trianon) viták eredményeként. Ugyanez volt a végül nem megalakuló kurd állammal, és mindkettő tart szorgosan azóta is.
És vészesen hasonló helyzet alakult ki akkortájt mifelénk is a történelmi határok civilizált átrendezése kapcsán...
- a kézlevágás, megkövezés az ottani jogrend jelenlegi rése. Ahogy Angliában alig negyven-ötven éve a homoszexuálisok agylebenyátvágása, vagy Svédországban a kasztrálásuk még a hetvenes években is, vagy azok a szép bírósági tárgyalások, ahol mindmáig a Bibliára kell esküdni, és ahogy az USA egyes tájain szabad csak azért megkínozni embereket, mert esetleg a saját hazájukban rosszkor voltak rossz helyen.
- a szaudi keresztviselés nem jár sokkal komolyabb következményekkel, mint izrael egyes vidékein szombaton turbánban dolgozgatni egy kicsit.

Ha visszalapozzátok a már emlegetett törikönyveket, hamar kiderül, hogy az iszlám akkor radikalizálódik (ahogy persze minden más is), ha külső támadás éri. Hát, a török birodalom felszabdalása, lecserélése angol, majd egyéb érdekszférákra, még később konkrét katonai támadásokkal ragozva, aszem, kimeríti a baszogatás fogalmát.
Mondhatni, meg is van az eredménye...

Tuszun 2008.05.12. 17:02:19

poe: jelenleg arab orszagban dolgozom, elek... az eleg??:-)

Viviparus 2008.05.12. 17:05:15

Hát nem tudom; soroljak tudósokat a mi kultúrkörünkből, akik tettek valamit azért, hogy jobban éljünk? És kutassak sokáig tudósok nevét keresve az ő kultúrkörükből? Ez utóbbira ne kérj, ha lehet :))
Tudtad, hogy egy év alatt több könyvet fordítanak le spanyol nyelvre, mint amennyit arabra az utóbbi 800 évben? (www.metimes.com/Editorial/2008/04/17/arab_cultural_integration_through_books/2182/)

Londonban, Genfben tényleg baromi sok "igenszegény" muszlimot láttam lófrálni.

Viviparus 2008.05.12. 17:08:48

Az iszlámot mi érte a poitiers-i csata előtt, hogy hirtelen betolta a képét Európába? Mert azóta is próbálkozik, meg-megállva. :))
Az iszlám mindig is radikális volt, mert harcban született ideológia.
Most asszonyaik méhe a fegyverarzenál. Demográfiai hadviselés..és vesztésre állunk velük szemben.

Tuszun 2008.05.12. 17:12:11

"a kézlevágás, megkövezés az ottani jogrend jelenlegi rése"

Ez az iszlam jogrend resze. Minthogy a vallas es az allam nem valt szet, igy ervenyes.
A homoszexualisokat nem egy vallas alapjan csesztettek, hanem teves es elitelendo "tudomanyos" elvek alapjan. De kivancsi vagyok, hogy pl 20 ev mulva kapnak-e a kezlevagottak muvegtagot az allamtol...
Az izraeli pelda nagyon santit, mar csak azert is, mert eddig Europa es az iszlam vilag kapcsolatarol beszelgettunk, es nem Izraelrol. De most ne is keverjuk bele a zsido allamot, mert tul messzire vezet...:-) De igy viszont elismerted, hogy a tolerans muzulman vilag nem tud sok mindent kezdeni egy kereszttel a nyakban... illetve igen... elvagja...

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.05.12. 17:13:40

haja úgy érzem fura dolgok vannak itten, én csak annyit mondanék, hogy fogjuk fel ezt most fordított keresztes hadjáratnak, vagy fordított "olaj-háborúnak"... Karma ez kérem szépen és igazság szerint meg is érdemeljük

Viviparus 2008.05.12. 17:15:38

paulkemp: jól elhintették ezt a keresztes hadjáratos szöveget a sok bűntudatos europér agyban..nézz utána mikor volt a poitiers-i csata és miért. Súgok: jóval a keresztes hadjáratok előtt. És nem a Közel-Keleten.

Tuszun 2008.05.12. 17:17:40

"Londonban, Genfben tényleg baromi sok "igenszegény" muszlimot láttam lófrálni."

Ha jol sejtem, nem is veluk vannak a gondok... marmint azok a gondok, amiket feljebb soroltak a hozzaszolok...

"Demográfiai hadviselés..és vesztésre állunk velük szemben."

Ha hallgatnal a romai papara, akkor most nem lenne gond. Mi akadalyoz meg? vagy-vagy, baratom...:-))

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.05.12. 17:18:59

volt ugye az araboknak egy betörése a hispán félszigetre, de azt a nagy frank vezér (ha jól emlékszem Kis Pipin visszavert, s ha tényleg jól emlékszem az említett helyen, de ez nem biztos, javjts ki ha tévedek)...
ja ez jogos, de a másikat még így is fenn tartom

Viviparus 2008.05.12. 17:25:36

Ateistaként tojok a pápára ezügyben ; a fogamzásgátlás szükséges, csak éppen pont ezt felejtettük el megtanítani a muszlimoknak.
Ha gyógyszert szedek most, attól még van gyerekem..csak nem tíz.
A parazita sosem érti meg azt, hogyha a gazdatest elpusztul ő is vele pusztul. Bár a muszlimoknak kisebb igényük van; nekik elmegy 4-5 gyerek csak úgy bele a nagyvilágba. Ők Európa cigányai. Ráadásul egy Európában született x-generációs muszlim mit látott eddig? Segélyből is van élet, a minősége másodlagos. Elvan.

Viviparus 2008.05.12. 17:26:59

paulkemp: nem tévedsz, pontosan. Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy az iszlám létrejötte óta csak harcol..békében nem életképes.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.05.12. 18:00:32

"Csak akkor lesz békénk az arabokkal, amikor jobban fogják szeretni a gyerekeiket, mint amennyire gyűlölnek minket."
/Golda Meir/

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.05.12. 19:02:56

"csak harcol..békében nem életképes." ezzel az a baj, hogy az egész emberiségre rá lehet húzni, hol transzcendens okok, hol sokkal materiálisabb érdekek miatt, de egyébként igen, csak ez a megkülönböztetés nem jó

mókus 2008.05.12. 19:54:18

van köztetek muszlim?
süti beállítások módosítása