PRBitches

PR. Marketing. Communication. Media. Bournemouth University. UK. London. Career. Love. Hate. Struggles. Anything else?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FedEx CSR

2008.02.19. 02:37 | nologononame | Szólj hozzá!

Kevés CSR kampány és tevékenység tud megfogni és lekötni, de a FedEx-é betalált. Általában túl átlátszóak és egyértelműek a CSR céljai; nehéz elhinni hogy vannak olyanok aki tényleg hisznek a multik jótékonykodásában és a hirtelen jött környezettudatosságban.

Miközben a helyi Sainsbury's (szupermarket lánc) már csak fairtrade banánt árul, a Nike és a Gap a gyermekmunka elleni harc éllovasai lettek, a BP pedig fákat ültet. Ez mind szép és jó, de mégis miért? Jónak tartom a CSR célokat és tevékenységet, ugyanakkor az is nyilvánvaló hogy ez nem több mint az issue management és a crisis management egyik új irányzata. Ahogy Friedman mondana: "The business of business is simply to increase profits and enhence shareholders value".

Visszatérve a FedEx 'The flight of the Penguins' ötletére...be kell valljam hogy tetszik. Okos, kreatív, nyálas, aranyos és még a felelősségvállalás is benne van. Nem hiába a Ketchum csinálta...!

A Fedex a Katrina-hurrikán elvonulása után azonnal felajánlotta repülőgépeit és személyzetét a mentéshez és szállításhoz. Tényleg elég sokat segítettek, azonban ez nem kapott olyan nagy nyilvánosságot és nem tudatosult annyira az emberekben mint ahogy azt a cég szerették volna (még hogy önzetlen segítség...:P).

A hurrikán New Orleans egyik frekventált látványosságát, a helyi akváriumot is megrongálta, ahonnan a helyi kedvenceket, a pingvineket a kaliforniai akváriumba menekítették. A FedEx szervezte meg a pingvinek hazaszállítását 'The flight of the Penguins' néven, szép nagy médiaeseményt teremtve ezzel. A pingvinek a FedEx gépén érkeztek, lila szőnyegen "vonultak végig" miközben egy jazz banda zenélt és rendőri felvezetéssel érkeztek meg eredeti lakóhelyükre. Az esemény beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az összes jelentősebb médium lehozta a hírt, a cég social responsibility mutatója pedig 6%-ot ugrott.
Well done!

unalmas YouTube link itt:
https://www.youtube.com/watch?v=fLtmTr8HYw8&feature=related

Címkék: csr fedex

A bejegyzés trackback címe:

https://prbitches.blog.hu/api/trackback/id/tr81345147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása