PRBitches

PR. Marketing. Communication. Media. Bournemouth University. UK. London. Career. Love. Hate. Struggles. Anything else?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Murdoch update 1.0

2008.03.14. 14:08 | nologononame | Szólj hozzá!

Rupert Murdoch's News Corporation is reportedly launching two English-language satellite TV channels in the Middle East. News Corp is planning a film channel, potentially called Fox Movies, and a drama channel, according to US entertainment paper Variety. (Media Guardian)


Surprise surprise...vajon milyen programok lesznek a csatornákon?! Lehetne pl. 'A demokrácia alapjain a Közel-Keleten' vagy 'Egy agresszor államfő feljegyzései' ? Vajon a majdani nézők tudják hogy a News Corp más, amerikai csatornáin az Iraki háború népszerűsítése és támogatása a mai napig rendszeres téma? Persze az új csatornák egyértelműen szórakoztató jellegűek, amik könnyen a politikától távol maradó szaúdi/jordán/libanoni etc. háziasszonyok és fiatalok kedvenceivé válhatnak. Egy újabb verziója lehet ez az 'amerikai álomnak', amit az USA már eddig is megpróbált a médián keresztül terjeszteni a Közel-Keleten, több-kevesebb sikerrel. A szórakoztató műfajokban lehet hogy van esélyük, ha már az arab hírcsatornák manipulálásába bele is buktak. Hányan is nézik az amerikai támogatású Al-Hurra-t?
 
"According to a private survey conducted by the Arab market research firm the Arab Advisors Group, 4.6% of households with satellite television in Cairo, Egypt,watched Al Hurra for news programming." (CRS Report).


Hát ez nem túl sok...! De azért próbálkozni még szabad...bár a 09/11 utáni public diplomacy hadjárat szerintem megismételhetetlen, már csak azért is mert egyre könnyebb felismerni a közvélemény befolyásolására irányuló törekvéseket. Vagy csak én látok egyre több PRt mindenben? :)

ps: ugye az mindenkinek felűnt hogy a csatorna promója „a szabadság útján” vágtató fekete ló, az út pedig piros, fehér és kék (az amerikai zászló) kockákkal van kikövezve?? Ez olyan romantikus....lol



Címkék: média usa közel kelet murdoch

A bejegyzés trackback címe:

https://prbitches.blog.hu/api/trackback/id/tr95380732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása