PRBitches

PR. Marketing. Communication. Media. Bournemouth University. UK. London. Career. Love. Hate. Struggles. Anything else?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Murdoch's 'shut-up' guy

2008.03.12. 16:46 | nologononame | Szólj hozzá!



Média és demokrácia.
Demokrácia és USA.
Murdoch és Fox News.
'We report, you decide'





Ezek a fogalmak valahogy nem passzolnak össze nekem.
Bár az USA magát a demokrácia mintaállamaként reklámozza és igyekszik ezt a világ minden részére ráerőltetni, mégsem tudom megérteni hogy képes ezt ennyi ember elhinni.
Haiti, Kuba, Afganisztán és Irak csak egy része ennek a híres 'demokratikus' államnak, de mi a helyzet a médiával?
Vajon tényleg demokratikus, hogy Rupert Murdoch egyszerre birtokol vagy 9-10 TV csatornát, 40 kábeltévét, 28 újságot, social networking site-ot és egy filmstúdiót?  Az egy dolog hogy mindenki szemet huny felette, mondván az üzlet az üzlet. De hogy még be is ismeri hogy befolyásolni akarja a közvéleményt?? Ez nekem kicsit már sok. Egy BBC dokumentum film szerint Murdoch médiabirodalma kb. 4 milliárd emberhez jut el. Milyen lehet 4 milliárd ember véleményét alakítani vagy éppenséggel uralkodni felette? És én még a HírTV-től tartottam...!:)

Murdoch amerikai zászlóshajója, a Fox News  már-már köznevetség tárgya itt az egyetemen. Csak remélni tudom hogy ez a szintű demagógia már némely amerikainak is feltűnik. A szólásszabadság megtestesítője pedig a 'híres' Bill O'Reilly, aki egész egyszerűen egy bekiabált 'shut up'-al szakítja félbe interjúalanyait. 

Nincs mit tenni, Europe rocks!!:)

Címkék: media demokrácia murdoch foxnews

A bejegyzés trackback címe:

https://prbitches.blog.hu/api/trackback/id/tr4378075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása