PRBitches

PR. Marketing. Communication. Media. Bournemouth University. UK. London. Career. Love. Hate. Struggles. Anything else?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rendőrök a Facebookon...tényleg itt az orwelli világ?

2008.05.15. 20:47 | nologononame | Szólj hozzá!


Több angol cikk is foglalkozott a napokban a Greater Manchester Police legújabb húzásával: a Facebook használok ezentúl a számos idegesítő alkalmazáson túl a manchesteri rendőrség mini alkalmazását is letölthetik profiljukra.




Az alkalmazás telepítői rendszeresen megkapják a manchesteri rendőrség legfrissebb híreit, az aktuális rendőrségi felhívásokat, az eltűnt emberekről vagy körözött bűnözőkről szóló leírásokat. Ez eddig mind szép és jó, de egy az alkalmazásban megjelenő linken keresztül névtelenül vélt vagy valós kommenteket hagyhatnak, magyarul akár tudathatják a rendőrséggel hogy a szomszéd épp tilosban parkol. Ráadásul, azok profilja, fényképei és üzenetei akik telepítik az alkalmazást láthatóvá válnak a rendőrök számára. Gondolom egyébként sem okoz nagy nehézséget a rendőröknek ezekhez hozzájutni, de ha ezt még meg is könnyítjük?

Az ötlet fogadtatása vegyes, vannak akik az utóbbi évek legjobb próbálkozásának tartják, vannak akik szintén az adatvédelmi és személyiségjogi kérdéseket vitatják. Az Egyesült Királyságban - ahol szinte minden közterület be van kamerázva és a bevezetendő (?) személyigazolványokba belekerülne az ujjlenyomat vagy az íriszfotó is - talán ez is egy újabb lépés az állampolgárok mindennapjainak nyomon követése felé. Én nem vagyok brit állampolgár, de nem nyűgöz le ez a törekvés. What's next?

Címkék: uk web 2.0 rendőrség facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://prbitches.blog.hu/api/trackback/id/tr63471615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása