PRBitches

PR. Marketing. Communication. Media. Bournemouth University. UK. London. Career. Love. Hate. Struggles. Anything else?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A világ legbefolyásosabb blogjai

2008.03.25. 12:48 | nologononame | 9 komment

Blogok, blogok és mindenhol csak blogok. Mindenki ír, legyen az corporate, személyes, szakmai vagy bármi más. Mintha az utóbbi időben mindenki grafomán lenne a világ fejlettebb felén, ráadásul sokak számára a blogolás ma már közel sem csak egy hobbi vagy unaloműző. Vannak bloggerek akik politikai botrányokat robbantanak ki, vannak akik már-már celebrity-k és vannak akik csak imádják olvasni őket - pl. én is. Az, hogy a blogok már elfogadott kommunikációs csatornának számítanak, tény. De kérdés hogy mennyire hatásosak, vagy éppen veszélyesek, és hogy mi alapján mérik mindezt. A The Observer múlt heti mellékletében összeszedte a világ 50 legbefolyásosabb blogját, ha jól sejtem a Technokrati adatai alapján.

Íme a Top 10:

1. The Huffington Post
  
A milliomos ex-politikusfeleség, Arianna Huffington 2005-ben indította el a The Huffington Post-ot, hivatásos újságírókkal és celebrity bloggerekkel kiegészülve. Ezt megelőzőzően komédiákat írt vagy épp játszott, az előbbiért Emmy-díjra is jelölték. Milliomos feleséghez híven jó pár lobbikampány is köthető a nevéhez…biztos kitelik az idejéből...A blog főleg politikai jellegű, azon belül is liberális, de nem az unalmas és száraz fajtából. Az egyik kedvencem, főleg az ilyen képek miatt!


2. Boing Boing

Őszintén szólva erről még sosem hallottam. Viszont nagyon vicces, nem véletlenül kapta a ‘Directory of wonderful things’ alcímet. Számomra az értelmetlen időtöltés fellegvára.:)  A blog 2000-ben indult, amolyan igazi oldschool darab.

3. Techcrunch

Tőlem nagyon távol áll de tény hogy nagyon jó. A tech indurstry egyik legbefolyásosabb blogjának tartják, főleg feltörekvő cégekre és üzletágakra koncentrál. Az alapító Arrington-t a Business Week a ‘web 25 legbefolyásosabb embere’ közé választotta. Ha egyszer valaha nagy internetgeek leszek biztos ez lesz a kezdőlapom, de erre azért még várni kell…!

4. Kottke

A blog első verziója 1998-ban indult, mondhatni az elsők között. Lényegében minden van rajta amit az ember érdekesnek tarthat: szokatlan hírek, film, zene, sport. Jason Kottke webdesigner állását  adta fel a hivatalos blogger munkáért, bár ez a blog megjelenésén nem annyire látszik…:P Időmilliomosoknak viszont tökéletes szórakozás!:)


5. Dooce

Heather Armstrong blogja igazi csajos blog, nem csak csajoknak. Az egyetlen igazán privát jellegű blog a Top 10-ben.  2001 óta ír hétköznapjairól, családjáról, az egész életéről. Hírnevét azzal alapozta meg hogy az egyike azoknak akiket elsőként rúgtak ki munkahelyükről blogírás miatt az USA-ban.

6. PerezHilton


Már kezdtem megijedni hogy kimarad az első tízből. Igen, szeretem Perezt, bár tény hogy nem a kulturális kifinomultságáról híres. Viszont minden nap emlékeztet rá hogy a celebrity-k is emberek, sőt… a legtöbbször nem is kíméli őket. Igazi ‘publicity bitch’-nek tartja magát, tavaly már saját reality-je volt a s VH1-on. Vagy nagyon utálják, vagy nagyon szeretik. Szerintem jó arc, csak ne vedd komolyan ;)



7. Talking Points Memo


Az amerikai politika fanatikusainak kötelező forrás.
Az alapító Joshua Marshall 2000-ben váltott a magazin szerkesztésről a blogolásra, azóta kb. napi 400.000-en  olvassák. Amerikai politika minden mennyiségben, de talán kevésbé butítottan mint az átlag amerikai híroldalakon. A hagyományos tényfeltáró újságírást képviseli - a weben. Az első blogger akinek tényleges újságírói díjat ítéltek.

8. Icanhascheezburger


Brilliant! Egyik régi kedvencem, bár jó időbe tellett míg megtanultam leírni!:)
Vicces fotók, főleg macskákról, de minden másról is. A képfeliratok sem szokásosak, az erős szlenget Lolspeak-nek nevezték el. Kutyapárti vagyok, de ez a blog mindig szerez pár jó percet.



9. Beppe Grillo

Olasz…Ha abból indulok ki hogy soha nem láttam még annyi informatikai analfabétát mint a Bolognai Egyetemen töltött fél év alatt, kicsit meglepő. Viszont angolul is ír, de a két verzió sokszor nem fedi egymást. Megosztó személyiség, főleg erős jobboldalisága miatt. A blog segítségével szervezte meg a 280 olasz városra kiterjedő ‘Fuck You’ napot múlt szeptemberben.:P

10. Gawker


PR-osoknak, médiásoknak kötelező!
Amolyan médiás bulvárlap, de ez semmit nem von le az érdemeiből. Jó, és kész. Legalábbis a magamfajta média/komm. mániásoknak biztosan. A blogot 2002-ben alapította Nick Denton újságíró, ma már naponta kb. 11 millió látogatót vonz.

Címkék: blog web 2.0 perez újságírás

A bejegyzés trackback címe:

https://prbitches.blog.hu/api/trackback/id/tr5395836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2008.03.25. 13:49:35

"icanhasachezzburger" hát, most sem sikerült XD

nevetőharmadik 2008.03.25. 14:06:19

Nincs mit, én kösz a nevetést :-)

pitaa 2008.03.25. 14:18:45

az icanhascheeseburgert legszívesebben felgyújtanám.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.03.25. 14:31:01

magyarban is van, pl.:Pollner médiablogja - ha média/komm mániás vagy, akkor kötelező!
mediablog.hvg.hu/
A felsorolás jó, köszi!

dr.minorka 2008.03.25. 15:14:22

Beppe Grillo erősen jobboldali?
en.wikipedia.org/wiki/Beppe_Grillo
erősen anti-establishment, civil, valójában a hivatalos baloldallal elégedetlen baloldaliak teszik ki a látogatóit

nologononame 2008.03.25. 17:03:52

Cigiző: a Linkblogok között megtalálod, szerintem az egyik legjobb ilyen irányú magyar blog!

Minorka: nem tudom mi az igazság, Olaszországban elsősorban a jobboldalon emlegették, az egyik leghíresebb 'vicce' magyar fordításban vhogy így hangzik: "ha Kínában mindenki szocialista, ők kitől lopnak?"

("Ed è vero che sono tutti socialisti?"

Craxi: "Sì, tutti socialisti."

Martelli: "Ma allora, a chi rubano?")

Bár lehet hogy a populista jelző találóbb lenne rá mint a jobboldali.
süti beállítások módosítása